Over de BrouwVrouw

De BrouwVrouw staat onder de bezielende leiding van Karin Mazereeuw. Zij is niet geheel toevallig, ook de uitbaatster van café ’t Ankertje. Het gezellige café aan de voet van ‘de Drommedaris’ in Enkhuizen heeft een van de mooiste terrassen van Nederland. Op het terras worden ook met grote regelmatig de bieren van de BrouwVrouw geserveerd. De BrouwVrouw brouwt haar zes tinten bier speciaal voor ’t Ankertje maar ze zijn inmiddels ook verkrijgbaar in de zes tinten bierbox.

De zes tinten bier

De BrouwVrouw kreeg in 2013 inspiratie voor het brouwen van bier. Willem Alexander werd koning en het bier moest natuurlijk Oranje zijn. Het eerste biertje werd dan ook een amber bier, genaamd Alex-Ankertje. Vervolgens kwam er vraag naar een onvermijdelijk witbiertje. Geïnspireerd op de VOC verhalen werd Witte Kaatje geboren. Een fijn witbier wat gretig aftrek nam. Zo gretig, dat een blond biertje genaamd Lecker Blontje werd gebrouwen. Het doel was om voor ’t Ankertje alle speciaal bieren te brouwen. Zo werden ook de andere bieren geïntroduceerd waaronder Tankertje (Tripel), Black Enkertje (Donkere IPA) en Dubbel Leckertje (Dubbelbier).

Achtergrond

De bieren worden vanuit een eigen bierbrouwerij gebrouwen waar ketels van de Noord-Hollandse bierbrouwerij uit Uitgeest worden gebruikt. Allemaal eigen recepten. Er is altijd wel een tint die bij je past. Karin heeft een gespecialiseerde bieropleiding in Nederland gevolgd en is bezig om biersommelier te worden.

Wat typeert de bieren van de BrouwVrouw? De BrouwVrouw houdt van een goed glas bier. Niet complex, maar toegankelijk zodat alle gasten kennis kunnen maken met de veelzijdigheid van speciaal bier. Toegankelijke bieren met ieder hun eigen karakter.

Laat je verleiden

Laat je verleiden door onze speciaal bieren in café ’t Ankertje of boek eens een van onze originele bierproeverijen. Een leuke manier om op een laagdrempelige manier met onze bieren kennis te maken.